fbpx
  •   +389 2 3099 500

EMG (Elektomiografia)

Me ndihmën e lektromiografisë detektohet gjendja e rrënjëve nervore të cilat dalin nga shtylla kurrizore dhe kalojnë përmes ekstremiteteve. Punon nëpërmjet shkarkimeve të aktiviteteve elektrike tek muskujt të cilët janë të kontrolluar nga këto nerva. Për shembull, nëse ndjeni dhimbje në pjesën e poshtme të shtyllës, me ndihmën e EMG  testohen muskujt e këmbëve për të parë nëse ekziston dëmtim i nervave të cilat kalojnë nëpër këmbët.

Gjatë kohës së EMG elektroda të holla në formë gjilpëre vensosen në muskuj për t’i testuar ato. Aktiviteti elektrik zbatohet gjatë kohës së pushimit dhe gjatë tkurrjes së muskujve, dhe hyn në formën e procesverbalit amplitud. Nëse muskujt nuk funksionojnë normalisht, kjo do të thotë se nervi është i irrituar/ shtypur, që është një shenjë e mundshme e hernies diskale apo stenozës spinale.