fbpx
  •   +389 2 3099 500

Trajtimi minimalisht invaziv – vertebroplastika perkutane

Vertebroplastika është një metodë kirurgjike minimalisht invazive, dhe është veçanërisht një metodë kirurgjike efektive, e cila kryhet kur kemi ndryshime patologjike ose frakturë të ruazave (frakturë osteoporotike kompresive, tumor primar benjin ose malinj, depozitë sekundare – metastaza). Qëllimi i këtij intervenimi është stabilizimi apo forcimi i rruazës së ndryshuar, zakonisht i shpejtë dhe pa dhimbje. Menjëherë pas intervenimit pacientët mobilizohen, duke patur mundësinë të largohen nga spitali në të njejtën ditë. Procedura është perkutane pa prerje kirurgjike.