fbpx

Тим доктори


Strict Standards: Only variables should be assigned by reference in /home/spinemk/public_html/modules/mod_dropdownarticles/mod_dropdownarticles.php on line 19

Strict Standards: Only variables should be assigned by reference in /home/spinemk/public_html/modules/mod_dropdownarticles/helper.php on line 28

Д-р Лилјана Муратовска

D-r Liljana Muratovska

Информации за лекар

Д-р Лилјана Муратовска 
Специјалист по нуклеарна медицина
Нуклеарна медицина
Аџибадем Систина

Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Образование

2013
Едукација за клиничка примена на ПЕТ/КТ 
Acibadem Maslak Турција
2008
Усовршување во областа на новите техники во молекуларно снимање и нуклеарна медицина
Болоња, Италија
2007
EANM усовршување по ПЕТ/КТ во областа на онкологијата
Виена, Австрија
2004
Специјалист по нуклеарна медицина - Медицински факултет - Скопје
Универзитет Св. Кирил и Методиј – Скопје, Р. Македонија
2003
IAEA усовршување за производство и контрола на радиофармацевтски препарати
Католички Универзитет – Рим, Италија, Оддел за нуклеарна медицина
2003
Регионален курс за примена на радионуклидни техники во нефро-урологијата
(ESNM- Европски школа за нуклеарна медицина) Лимасол, Кипар
1999
Регионален курс за примена на радионуклидни техники во онкологија
(ESNM- Европски школа за нуклеарна медицина) Љубљана, Словенија
1994
Медицински факултет - Скопје
Универзитет Св. Кирил и Методиј – Скопје, Р. Македонија

Работно Искуство

2010 - сега
Клиничка Болница Аџибадем Систина
Оддел по нуклеарна медицина, специјалист по нуклеарна медицина
1997 - 2010
Институт по патофизиологија и нуклеарна медицина – Медицински факултет - Скопје
Универзитет Св. Кирил и Методиј – Скопје, Р. Македонија

Членство

Здружение на лекари на Македонија
Македонска лекарска комора
Здружение за нуклеарна медицина на Р. Македонија
Македонско здружение за физиологија и антропологија
Европско и светско здружение за нуклеарна медицина

Публикации

Ко-автор на практикум со вежби за општа и специјална патофизиологија за студентите на општа медицина, 2006.

Странски Јазици
Англиски
Италијански