fbpx

Тим доктори


Strict Standards: Only variables should be assigned by reference in /home/spinemk/public_html/modules/mod_dropdownarticles/mod_dropdownarticles.php on line 19

Strict Standards: Only variables should be assigned by reference in /home/spinemk/public_html/modules/mod_dropdownarticles/helper.php on line 28

Д-р Маја Каличанин Марковска

Информации за лекар

Д-р Маја Каличанин-Марковска 
Специјалист по ортопедска хирургија
Ортопедија и трауматологија
Аџибадем Систина

Образование

2008
Медицински факултет, асистент по ортопедија
Универзитет Св. Кирил и Методиј – Скопје, Р. Македонија
2002
Специјалист по ортопедија на Медицински факултет – Скопје
Универзитет Св. Кирил и Методиј – Скопје, Р. Македонија
2002

Ултрасонографија на детски колкови, Клиника за ортопедски болести
Столзалпе, Австрија – Проф. Д-р Р. Граф
1994
Медицински факултет – Скопје, Р, Македонија
Универзитет Св. Кирил и Методиј – Скопје, Р. Македонија

Работно Искуство

2010 - сега
Клиничка болница Аџибадем Систина
Оддел за ортопедија и трауматологија
1995 - 2010
Клиника за ортопедски болести - Скопје
Универзитетски Клинички центар - Скопје

Сертификати

Сертификат за ултрасонографија на детски колкови, Клиника за ортопедски болести во Столзалпе, Австрија – Проф. Д-р Р. Граф
Европска диплома за детска ортопедија - 2013

Членство

МАДОТ, EFFORT, BUON, ISTMUS, МЛД, ЛКМ, Црвен Крст на Македонија

Странски Јазици

Англиски