fbpx
  •   +389 2 3099 500

Investimi në aparatin më bashkëkohor për rezonancë magnetike 3 Tesla, është edhe një konfirmim i cili tregon që “Acibadem Sistina” është lider në rajon. Që nga hapja e spitalit, “Acibadem Sistina” ka investuar në gjeneratën më të re të magnetit 1,5 Tesla, dhe me të, për herë të parë në Maqedoni u futën shërbime të reja shëndetësore bashkëkohore. Shtatë vjet më vonë, me qëllim për të ecur në një hap me teknologjinë më të fundit mjekësore “Acibadem Sistina” investon në gjeneratën më të fundit të rezonancës magnetike 3 Tesla. Sipas karakteristikave dhe teknologjisë, ky aparat është i vetmi i këtij lloji në Europën Juglindore. Për avantazhet e rezonancës magnetike 3 Tesla, biseduam me Dr. Dushko Mihajlloski, Shef në departamentin e diagnostikimit dhe radiologjisë intervente në spitalin klinik “Acibadem Sistina”.

Continue Reading

Fillova të merrem me modën që kur më “zbuluan” në moshën trembëdhjetë vjeçare. Kam qënë një adoleshente e çuditshme, sikurse çdo modele pohon se ka qenë: e dobët, me këmbë të gjata dhe sy të mëdhenj. Shpesh herë më thoshin se duhet të provoj të bëhem modele për shkak të pamjes time “unike”. Vij nga një qytet i vogël në Karolinën Veriore dhe të qenurit modele më dukej më shumë si fantazi se sa si zgjedhje reale për të bërë karrierë.  Pasi dëgjova në radion lokale se kërkonin modele, vendosa të paraqitem. Udhëtuam katër orë deri në Sharlot, në Karolinën Veriore, u takova me të gjithë dhe për kënaqësinë time mora më shumë pikë apo miratime! Pastaj nënshkrova marrëveshje me një agjenci në Nju Jork. Në atë kohë fillova të fokusohem në shkollë në Karolinën Veriore, ndërkohë që punoja edhe si modele.

Instagram/MarthaHunt

Continue Reading

Spitali klinik ‘Acibadem Sistina’ mbajti simpoziumin mbi temën ‘Përqasje e avancuar në trajtimin e patologjisë spinale’.

Simpoziumi u drejtua nga specialistët kryesor të Qendrlës Spinale të ‘Acibadem Sistina’. Përqasja multidisiplinare në punë u përfaqësua nga prezantime të shumta profesionale të cilat përfshinin të gjithë patologjinë spinale. Një theks i veçantë u vendos në diagnostikimin si dhe në përqasjet e ndryshme të trajtimit tek disa sëmundje të caktuara të shtyllës kurrizore dhe të palcës kurrizore.

I ftuari ynë special i cili mbajti fjalim ishte Prof. Dr. Ahmet Alanay, një specialist në fushën e ortopedisë dhe traumatologjisë, të Grupimit shëndetësor ‘ACIBADEM’ , i cili prezantoi arritjet më të fundit në kirurgjinë spinale për fëmijët.

Këto fjalime u ndoqën nga mbi 150 doktorë nga vendi dhe rajoni, të cilët u përfshinë në mënyrë aktive me pyetjet, qëndrimet dhe mendimet e tyre. Simpoziumi është i akredituar nga Shoqata Mjekësore e Republikës së Maqedonisë.

Continue Reading

Spitali klinik ‘Acibadem Sistina’ më 20.12.2014 (të shtunën) duke filluar nga ora 09:00 do të mbajë simpozium mbi temën ‘Përqasje e përparuar në trajtimin e patologjisë spinale’.

Në këtë simpozium do të mbajnë fjalim specialistët më të lartë të Qendrës spinale në ‘Acibadem Sistina’ ndërkohë që i ftuar special do të jetë Dr. Ahmet Alanay, specialist në fushën e ortopedisë dhe traumatologjisë në Grupimin shëndetësor ‘Acibadem’.

Continue Reading

Spitali klinik “Acibadem Sistina” e hapi qendrën e parë spinale, ku në një vend do të trajtohen të gjitha sëmundjet e boshtit kurrizor. Qendra është e pajisur me aparaturë dhe instrumente më moderne. Në atë, specialistë traumatologë, neurokirurgë, ortopedë, nefrofiziologë, neuroradiologë dhe ftiziatër me përvojë i kryejnë intervenimet më moderne diagnostifikuese, terapeutike dhe kirurgjike të gjithë patologjisë së boshtit kurrizor.

Qendra spinale është qendra e vetme e këtij lloji në rajon, ku në një vend do të mund të merret diagnozë dhe trajtim komplet i gjithë patologjisë së boshtit kurrizor. Qasja shumë disiplinore e të gjithë specialistëve është e fokusuar drejt gjetjes së trajtimit më efikas për çdo problem me boshtin kurrizor dhe palcën kurrizore. Ekipi është i gatshëm që në çdo kohë, t’u përgjigjet problemeve individuale të pacientit, me qëllim që për një kohë të shkurtër kohore të zvogëlohen dhimbjet e pacientit dhe të kthehet funksioni i boshtit kurrizor. Ajo që e bënë të veçantë qendrën janë specialistët në rajon, të cilët vazhdimisht synojnë drejt gjetjes së teknikave të reja me qëllim që të trajtohen edhe gjendjet më të ndërlikuara të boshtit kurrizor. Qendrën spinale do ta udhëheqë  prof. dr. Jordan Saveski (traumatolog, kirurg). Pjesë të qendrës janë edhe prof. dr. Jovica Ugrinovski (neurokirurg), prof. dr. Kiril Lozançe (neurokirurg), dr. Lulzim Agai (neurokirurg), dr. Milço Demerxhiev(neurolog, neurokirurg), dr. Neda Trajkovska (traumatologe, kirurge), dr. Mihajlo Ivanovski (traumatolog, kirurg), dr. Maja Kaliçanin Markovska (ortopede, kirurge), dr. Dushko Mihajlloski (neuroradiolog) dr. Zoran Dimovski (ftiziatër) dhe dr. Anica Haxhi Petrusheva Jankijeviq (ftiziatër).

Pajisje për intervenime inovative kirurgjike

Qendra spinale është e pajisur me arritjet më të reja lidhur me trajtimin e boshtit kurrizor. Një pjesë nga pajisja është edhe mikroskopi më i ri neurokirurgjik, fjala e fundit e teknologjisë, me të cilin saktë realizohen edhe intervenimet më komplekse. Në kuadër të sallave të operacionit janë edhe instrumentet e sofistikuara për kryerjen e intervenimeve inovative kirurgjike në boshtin kurrizor. Qendra spinale disponon me monitorim infra-operativ dhe neuro-monitorim për realizimin e intervenimeve më delikate me rrezik nga dëmtimet neurokirugjike. Në të njëjtën kohë i kushtohet vëmendje maksimale lëvizshmërisë post-operative të pacientit. Të fokusuar në rehabilitimin e shpejtë pas trajtimit, në këtë qendër funksionon edhe terapia fizikale me ekip prej 12 terapeutikëve dhe pajisje e specializuar, e cila mundëson që pacienti në një periudhë të shkurtër kohore të kthehet në aktivitetet e përditshme.

Ekip mjekësor i trajnuar në mënyrë speciale

Pasiqë trajtimi post-operativ dhe rehabilitimi janë të rëndësishëm për mjekimin e tërësishëm të këtyre pacientëve, krijuam një ekip special të motrave medicinale dhe fizioterapeutëve. Edukimi i tyre me vëmendje të veçantë u orientua drejt trajtimit post-operativ të këtyre të sëmurëve, me qëllim që të pengohen komplikimet pas trajtimit kirurgjik.