fbpx

Strict Standards: Only variables should be assigned by reference in /home/spinemk/public_html/modules/mod_dropdownarticles/mod_dropdownarticles.php on line 19

Strict Standards: Only variables should be assigned by reference in /home/spinemk/public_html/modules/mod_dropdownarticles/helper.php on line 28

Повреди на `рбетот

Акутните повреди на `рбетот, особено ако се придружени со повреди на `рбетниот мозок, претставуваат тежок хируршки проблем, кој последниве децении сè повеќе се актуелизира. Благодарение на искуството и мултидисциплинарниот пристап, во Спиналниот центар во „Аџибадем Систина“ се лекуваат повреди на `рбетот и `рбетниот мозок, со што се овозможува безболна санација на фрактурата. Тука спаѓаат: дијагноза, анатомска репарација, декомпресија на `рбетниот мозок, како и стабилизација на `рбетот со посебни импланти.